Allergén információk

Napjainkban folyamatosan emelkedik azoknak a fogyasztóknak a száma, akik az élelmiszerek valamely alkotórészeire érzékenyek. Ezen célcsoport részére különösen fontos egészségük megőrzése érdekében az, hogy az élelmiszerekben található lehetséges allergén anyagokról egyértelmű tájékoztatást kapjanak.

Hazánk vezető táplálékallergénjei a glutén, tej, tojás és szója származékok.

Az ételallergiában szenvedők egyre nagyobb számára tekintettel elsőként hozzáadott laktóz-, tejfehérje- és gluténmentes termékekeit fejlesztette ki a Hungaro-Food 2009 Kft. Bár olyan összetevőkről van szó, amiket a húskészítményeknek alapvetően nem kellene tartalmazniuk, a hozzáadott fűszerekben és egyéb hozzávalókban előfordulhatnak, ezért ezek kiküszöbölésére új technológiát fejlesztettek ki. Ennek köszönhetően már az ételallergiával küzdők is fogyaszthatják az olyan népszerű termékeket is, mint a párizsi, a sonka vagy felvágottat anélkül, hogy bármilyen emésztési gondot okozna.

További információk az allergénekről: ugyfelszolgalat@hungarofood.hu

 

Jelölje be, mely brandjeinkben kíván keresni!

Jelölje be, mely termékkategóriák között kíván keresni!

Jelölje be, mely allergénektől mentes terméket keres!